Масовно хапшење због педофилије

У опсежној акцији полиције против педофилије на подручју Братунца и Сребренице ухапшени локални функционери, хоџа, двојица полицајаца, директор средње школе и неколико професора. Полиција претресла и кућу министра безбедности БиХ Садика Ахметовића.

Десетина угледних грађана, међу којима су државни и општински функционери, локални хоџа, полицајци и професори средње школе, нашли су се иза решетака после полицијске акције која је усмерена ка расветљавању случаја проституције са малолетницом на подручју Сребренице и Братунца.

Према последњим информацијама које су објавили тамошњи медији, позивајући се на Центар јавне безбедности, међу ухапшенима су заменик начелника општине Сребреница Ћамил Дураковић, директор Средњошколског центра у Братунцу Никола Ранкић, неколико професора и двојица полицајаца.

Лист Дневни аваз преноси да је међу ухапшеним и имам Мирсад Хусеиновић из братуначког села Хранче.

Полиција РС претресла је 13 објеката, међу којима је и кућа министра безбедности БиХ Садика Ахметовића у сребреничком селу Подгају. Ахметовић je у Сарајеву демантовао да је привођен у вези са акцијом полиције.

Министар полиције РС Станислав Чађо није желео да коментарише да ли је у аферу уплетен и Ахметовић. Министар је новинарима у Бањалуци рекао да је полиција претресе извршила на основу наредбе бијељинског Окружног суда и изразио жаљење што међу приведенима има припадника полиције Републике Српске.

Ахметовић је новинарима у згради Парламентарне скупштине БиХ рекао да је информисан да се људи у Сребреници и Братунцу приводе због девојчице коју је прошле године стипендирао.

Коментаришући информације да је, наводно, са још двадесетак лица сексуално злостављао ту девојчицу, Ахметовић је рекао да се ради о великој подвали.

Портпаролка Министарства безбедности Милада Дреца изјавила је да се Ахметовић хитно упутио ка Сребреници, али није могла да каже због чега је отишао тамо.

Акција се изводи по налогу Окружног тужилаштва Бијељине, у оквиру истраге против Мевле Мањић, за коју се сумња да је починила кривично дело насиља над дететом и кривично дело трговине људима ради вршења проституције, подводећи своју малолетну унуку М.М.

Жртва афере је малолетна Ромкиња, ученица средње школе у Братунцу, која је нестала пре месец дана, а смештена је, наводно, у једној од "сигурних кућа".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара