Додик после рочишта: Суд БиХ брани вољу странаца

Типичан политички процес, каже председник РС Милорад Додик након рочишта у Суду БиХ поводом тужбе о непоштовању одлука високог представника Кристијана Шмита. Наводи и да суд и тужилаштво БиХ бране вољу странаца, а да ће наставити да се појављује на рочиштима како би указивао на апсурде.

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је да је на рочишту у Суду Бoсне и Херцеговине поводом оптужнице о непоштовању одлука високог представника за БиХ Кристијана Шмита, да је доказано да тај суд и Тужилаштво БиХ поступају ван уставне институције и бране вољу странаца.

На то указује, како је навео, чињеница да није прихваћено сведочење Кристијана Шмита, који је дописао Кривични закон, на шта није имао право.

"Ово је типични политички процес. Оно што се данас гледало смучи човеку присуство, нисам веровао у објективан процес, али имамо ситуацију да је поднета кривична пријава против мене и води се процес зато што не поштујем високог представника, јер сматрам да он не постоји, а они с друге стране априори тврде да он постоји", рекао је Додик.

Ако високи представник у БиХ постоји ово је, истиче, била прилика да то и докажу тако што ће га позвати у Суд.

Говорећи о папирима који су у Суд БиХ стигли, а да их нису послали ни тужилаштво ни одбрана, Додик каже да је "вероватно судија трчала по Сарајеву и скупљала оно што им одговара".

Истакао је да је све до сада долазио у Суд БиХ и долазиће да би доказали апсурде.

"Живимо у апсурдима, ова прича о БиХ се ваља у блату и зато ћу доћи и следећи пут да се народ и јавност увери о чему се овде ради. Штите странце, а не грађане", закључио је председник РС. 

недеља, 16. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије