Читај ми!

Мицкоски: Историјска победа ВМРО-ДПМНЕ, у будућу Владу сви су добродошли

Христијан Мицкоски, председник ВМРО-ДПМНЕ, добио је сагласност председника странака, окупљених у коалицији "Ваша Македонија", да започне консултације о формирању нове парламентарне већине и владе.

Коалиција "Ваша Македонија" чија је окосница ВМРО-ДПМНЕ на парламентарним изборима у среду освојила је 58 посланичких мандата.

Оцењено је да је остварени изборни резултат историјски, али и да носи одговорност за испуњавање обећаног.

Закључено је да ће преговори бити вођени на основу постулата за убрзани економски развој Македоније, снажну борбу против криминала и корупције и европским интеграцијама.

Мицкоски очекује да парламентарна већина за коју је потребан 61 посланик буде консолидована до 28. маја.

Он је синоћ у интервјуу за скопску ТВ 5 рекао да већ има посланика из других странака спремних да подрже већину коју предводи ВМРО-ДПМНЕ.

Мицкоски је рекао да не памти да је власт на неким изборима раније овако била поражена и додао да не верује да ће, како је рекао, овај историјски резултат бити скорије поновљен.

Он је поново потврдио да ће коалиција групе странака етничких Албанаца Вреди бити њихов главни коалициони партнер.

Сматра да су они истински представници албанске заједнице у земљи и додаје да су сви који поштују предизборни програм ВМРО-ДПМНЕ добродошли у будућу владу.

"Коалиција Вреди је освајањем 107.000 гласова и потврдила да је кредибилан партнер будућој влади коју ће предводити ВМРО-ДПМНЕ и коалиција 'Ваша Македонија'. Даћемо свима шансу иако не очекујем да ће ДУИ прихватити нову политику владе. Ахмети се окружио погрешним људима, па је његова одговорност да иде у опозицију. Међутим, за системске реформе нам је потребно 80 посланика у парламенту и зато ћемо свима дати шансу", рекао је Мицкоски.

Потврдио је да је неформално већ контактирао са потенцијалним партнерима из коалиције Вреди, али сматра да прво треба да званично разговара са коалицијом "Ваша Македонија" да би изабрали преговарачки тим.

Истакао је да је први који жели да види Македонију у Европској унији, али је додао да не прихвата ултиматуме којима ће "македонски народ платити грешке неких неразумних политичара".

"Морамо да покажемо карактер ако желимо да нас поштују, а не да будемо потчињени", навео је Мицкоски.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара