Стано: Скупштина Републике Српске да обустави иницијативе које подривају Устав

Портпарол Европске уније Петер Стано позвао је вођство Републике Српске да обустави законодавне иницијативе "које би подривале уставни поредак" Босне и Херцеговине, поводом данашње посебне седнице Народне скупштине РС.

На седници Скупштине у Бањалуци данас се разматрају Извештај Међународне комисије за Сребреницу, коју је формирала Влада Српске, као и предлози Изборног закона, Закона о имунитету и референдуму.

"Европска унија истиче да суверенитет, територијални интегритет, уставни поредак, укључујући одлуке Уставног суда, и међународна личност БиХ морају бити поштовани. Било које радње против ових принципа ће водити озбиљним последицама", саопштио је Стано.

Он је нагласио да, после мартовске одлуке Европског савета да ЕУ отвори преговоре о приступању са БиХ, очекује да ће и РС "направити кораке напред, уместо радњи које су супротне европском путу".

"Позивамо лидере БиХ да испоштују своје обавезе и очекивања грађана и да се врате на преговоре, на корист народа те земље и њене будућности у ЕУ", пише у саопштењу.

У Бањалуци је данас почела посебна седница Народне скупштине Републике Српске на чијем дневном реду су Предлог изборног закона, Предлог закона о референдуму и грађанској иницијативи РС, као и Закључни извештај међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године.

четвртак, 23. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара