Читај ми!

Додик: Треба ићи до краја и показати сву бесмисао овог судског поступка

Пред Судом БиХ настављено је суђење председнику Републике Српске Милораду Додику и директору Службеног гласника Милошу Лукићу за непоштовање одлука Кристијана Шмита, који у Републици Српској није признат за високог представника. Пред Судом је велики број грађана аплаузом пружио подршку председнику Републике Српске.

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је у Источном Сарајеву да је данашње рочиште у Суду БиХ показало да је БиХ колонија и да је све што се дешава у њој у складу са тим.

"Дођу странци и наметну суд, тужилаштво, судије и то је то, и то се не види први пут", рекао је Додик на конференцији за новинаре у Административном центру Владе Српске у Источном Сарајеву.

Све ово је, истиче, кроз поступак, окружење и у контексту, јасно, те не зна да ли би било уопште корисно да у овом тренутку буде прекинуто.

"Треба ићи до краја показати сву бесмисао овог поступка", истиче Додик.

Говорећи о БиХ, поновио је да је она у систематској кризи, направљена је да буде у кризи, те да је Дејтонски споразум грешка, јер је странцима дао БиХ и зато је она колонија.

Додао је да је БиХ зато и добила преговарачки статус са ЕУ у једном дану, да би то сутрадан странци срушили наметањем Изборног закона БиХ.

Осврнувши се на резолуцију о Сребреници, Додик је поручио да она, ако буде усвојена, неће допринети помирењу.

"Будите сигурни да неће. Ја се нећу помирити, неће нико. Не може нико унилатерално да се представља у име БиХ... И од овог тренутка, уколико данас не успемо да се договоримо све постаје бесмислено", поручио је Додик.

Поновио је да је главна порука да Бошњаци или бошњачки муслимани не могу да мисле да можемо да наставимо да живимо заједно, а да, како је навео, "они нама на чело лепе такве етикете".

"За почетак нећемо да живимо са вама. То је мој став, имам право да га кажем. Јер, сви који су потраживани од било ког суда су процесуирани и осуђени, шта год ми да мислимо о томе, али није осуђен највећи злочинац Насер Орић", рекао је Додик.

Поновио је да се у Сребреници није догодио геноцид, а партнерима из власти поручио да је спреман за деблокаду европског пута БиХ.

"Можемо да вратимо Изборни закон, да га усвојимо и да кажемо да ниједан појединац нам не може доносити законе", казао је Додик и и позвао грађане Републике Српске да дођу на митинг који ће сутра бити одржан у Бањалуци.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара