Подгорица - 40 година робије за убиство бивше невенчане супруге

И. Ђ. је у Вишем суду у Подгорици осуђен на 40 година робије за тешко убиство бивше невенчане супруге Шејле Бакије (19) које се догодило 30. септембра 2021. године у присуству њене породице. Бранилац најављује жалбу.

Тужилаштво је на рочишту за изношење завршних речи предложило јединствену казну од 40 година затвора за И. Ђ., за кривична дела тешко убиство, убиство у покушају и недозвољено држање оружја.

Бранилац оптуженог, адвокат Срђан Љешковић најавио је жалбу. 

"Тужилац је изнио само оне доказе који иду њима у прилог. Суд је повјеровао оптужници. Одбрани није дата шанса да изнесе доказе. Тврдим: ово није убиство из ниских побуда, већ из нехата", рекао је Љешковић. 

Према његовим ријечима, нема доказа да је Бакија била мучена или злостављања и да није постојала никаква врста љубоморе. 

"У списима предмета нема доказа да је он Бакију малтретирао, тукао, пратио и вршио насиље над њом", тврди Љешковић. 

Маја Раичевић из Центра за женска права поручила је да је ова пресуда путоказ судијама како да поступају у случајевима насиља над женама. 

И. Ђ. је осумњичен да је у Тузима, у насељу Карабушко поље, са умишљајем и из ниских побуда лишио живота Шејлу Бакију, при чему је са умишљајем довео у опасност живот оштећених Ш. Б., И. Б. и Б. Б.

"Он је на тераси породичне куће оштећених, из обијести и осјећаја посједовања оштећене Шејле Бакије, а због њеног одбијања да обнови раније прекинуту ванбрачну заједницу са њим, испод дуксерице узео пиштољ и испалио неколико пројектила у правцу оштећене, од којих је задобила тешке и по живот опасне повреде услед којих је наступила смрт", наводи се у списима предмета и додаје да је том приликом погођен и Б. Б., који је задобио тешке телесне повреде.

Даље се наводи да се осумњичени И. Ђ. удаљио према возилу паркираном испред куће, а када је видио да Ш. Б. иде за њим, испалио је још један пројектил у његовом правцу, који га је погодио.

"Пошто је ушао у своје возило, у тренутку док су се на тераси налазиле оштећена И. Б. и Б. Б., испалио је још два пројектила у њиховом правцу, а потом се удаљио са лица мјеста", наводи су истраге.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво