Читај ми!

Додик: Очекујем да Шмит доживи потпуну делегитимизацију у Србији

Председник Републике Српске Милорад Додик коментарисао је најављени сусрет председника Србије Александра Вучића са Кристијаном Шмитом у Београду и истакао да очекује да ће Шмит доживети потпуну делегитимизацију у Србији.

Милорад Додик је рекао да је лаж све што Шмит планира да саопшти на састанку са председником Вучићем у вези са имовином. Поновио је да је питање имовине Српске и Федерације БиХ одређено Дејтонским споразумом.

"Увек смо спремни да седнемо са представницима ФБиХ, а не са Шмитом или било ким. Тај проблем суштински не постоји. Ово што сада постоји само треба да се легализује - ФБиХ неометано располаже имовином на свом простору, као и ми на свом", рекао је Додик новинарима, пренела је Срна.

Подсетио је да је Вучић јавно рекао да треба инсистирати на слову Дејтона и то је суштина тих састанака и било чега што треба радити убудуће.

"Ми већ деценијама говоримо о поштовању слова Дејтона. А страни фактори не желе слово Дејтона, већ да овде спроведу моћ и уруше политички систем, уводећи неке финансијске и друге санкције", навео је Додик.

Он је рекао да "лажни Шмит" није тај који треба да нађе решење за имовину.

"Разумемо ситуацију у којој је Вучић, а што се тиче имовине, Шмит не може ништа да покаже. Он је лажан и приватно је лице. Драго ми је што у Србији чујемо да је он Шмит, а не високи представник у БиХ", истакао је Додик.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара