Читај ми!

Додик: Очекујем да Шмит доживи потпуну делегитимизацију у Србији

Председник Републике Српске Милорад Додик коментарисао је најављени сусрет председника Србије Александра Вучића са Кристијаном Шмитом у Београду и истакао да очекује да ће Шмит доживети потпуну делегитимизацију у Србији.

Милорад Додик је рекао да је лаж све што Шмит планира да саопшти на састанку са председником Вучићем у вези са имовином. Поновио је да је питање имовине Српске и Федерације БиХ одређено Дејтонским споразумом.

"Увек смо спремни да седнемо са представницима ФБиХ, а не са Шмитом или било ким. Тај проблем суштински не постоји. Ово што сада постоји само треба да се легализује - ФБиХ неометано располаже имовином на свом простору, као и ми на свом", рекао је Додик новинарима, пренела је Срна.

Подсетио је да је Вучић јавно рекао да треба инсистирати на слову Дејтона и то је суштина тих састанака и било чега што треба радити убудуће.

"Ми већ деценијама говоримо о поштовању слова Дејтона. А страни фактори не желе слово Дејтона, већ да овде спроведу моћ и уруше политички систем, уводећи неке финансијске и друге санкције", навео је Додик.

Он је рекао да "лажни Шмит" није тај који треба да нађе решење за имовину.

"Разумемо ситуацију у којој је Вучић, а што се тиче имовине, Шмит не може ништа да покаже. Он је лажан и приватно је лице. Драго ми је што у Србији чујемо да је он Шмит, а не високи представник у БиХ", истакао је Додик.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво