Читај ми!

Аустријска полиција: Чланови породице Данке Илић изјавили да је врло вероватно она на снимку из Беча

Аустријска полиција се званично огласила поводом снимка две жене са девојчицом која личи на несталу Данку Илић. Њих је у суботу снимио српски држављанин на трамвајској станици у Бечу. Полиција наводи да су чланови породице двогодишње девојчице изјавили да је на снимку највероватније она. Објављене су и фотографије жена, како би грађани могли да пријаве полицији ако их виде, или знају где се налазе.

Аустријска полиција је на свом сајту објавила саопштење поводом нестанка двогодишње Данке Илић и снимка који је у Бечу направио српски држављанин.

Бечка полиција преко Државног тужилаштва тражи да се слике три особе са видео-снимка службено објаве – тиме ће службено почети потрага за три особе – девојчицом и двема женама, чији се идентитет и даље не зна.

Грађани који препознају особе са снимка требало би хитно да се јаве бечкој криминалистичкој полицији на 01-31310-33800, или било којој полицијској станици.

Преносимо саопштење аустријске полиције у целости:

"Дана 30. марта 2024. године, српски држављанин који живи у Бечу пријавио је српским властима следеће: Човек је био у Првом бечком округу око 20.00 часова када је наишао на мало дете у пратњи две одрасле жене на трамвајској станици Шотенринг. Пошто је уочио сличност између девојчице и скоро двогодишњег детета несталог у Србији, направио је снимак ове три особе. Он је снимак ставио на располагање властима ради даље истраге. Српске власти су потом ступиле у контакт са полицијом у Аустрији, при чему је истрагу о сумњи на отмицу деце преузела бечка криминалистичка полиција.

Након што су рођаци нестале девојчице погледали слике, претпоставили су да је врло вероватно да је реч о девојчици из Србије."

У Србији се наставља истрага у вези са двогодишњом Дaнком Илић, која је нестала у Бањском пољу код Бора.

Специјалистички тимови МУП-а претражили су околину куће, тунел, подземне канале и шахте, шуме и нису пронашли никакве трагове који би указали на то да се девојчица ту налазила.

Истовремено, истрага се проширила и на Аустрију, Интерпол је расписао жуту потерницу.  

Девојчица Данка Илић има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара. Девојчица се може препознати по висећој брадавици на левом уху и младежу неправилног облика и благо тамне боје на левој подлактици.

Уколико имате било какве информације, позовите полицију на број телефона 192.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво