Читај ми!

Бомба бачена на кућу начелника Општине Стари град у Сарајеву

Начелник сарајевске Општине Стари град Ирфан Ченгић рекао је да је експлозивна направа бачена на кућу у којој живи са породицом, али да га, како је казао, то неће обесхрабрити да настави процесе које је обећао народу.

"Синоћ је на моју кућу пред сехур (доручак током Рамазана) бачена експлозивна направа са циљем да се застрашим како бих обуставио процесе враћање државне имовине народу од оних који је узурпирају годинама. Недавно су ме представници амбасада питали да ли ме је страх да водим процесе, одговор њима је био исти као и данас. Бог и људи су ми дали поверење да водим тешке процесе, нећу одустати ни милиметра, јер ако се први човек заједнице повуче под притиском, шта да обични људи очекују сутра када дођу на њихова врата", рекао је Ченгић за сарајевски портал Кликс.

Додао је да су мислили да је случајност што је прошле седмице бачена бомба у улици где живи породица одборника Ведада Дељковића.

"Након ове синоћње нам је јасно да је то системско застрашивање", рекао је Ченгић.

Истакао је да је реч о наставку претњи које има као изабрани званичник да престане са спровођењем закона, одлука, налаза ревизије, инспектора, тужилаштва како би појединци могли да настављају да злоупотребљавају општинске ресурсе.

"Имам потпуно поверење у МУП КС и ФУП, позивам тужулаштва да наставе процесе против организованог криминала", закључио је Ченгић.

Бомба на кућу Ченгића је бачена у зору, у 3.20, а увиђај је у току.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво