Читај ми!

БиХ, тужилаштво ослободило особе које су тврдиле да су умешане у нестанак мале Данке

Три особе које су ухапшене у Босни и Херцеговини због објаве на друштвеним мрежама да су умешане у нестанак двогодишње девојчице Данке Илић из Србије, пуштене су данас на слободу.

Kако је преноси Дневни аваз, један од ухапшених признао је у просторијама Федералне управе полиције да је ширио информације о нестанку девојчице и тражио 50.000 евра. Све је откривено на Тик-току.

Међутим, Тужилаштво Kантона Сарајево данас је одлучило да нема основа за њихово задржавање, иако је Федерална управа полиција поднела извештај у којем се наводи да је реч о кривичном делу уцена и узнемирење јавности.

То је за сарајевску Н1 потврдио портпарол Федералне управе полиције Емил Сућеска, истичући да су поднели извештај о почињеним кривичним делима.

"Дело је оквалификовало Тужилаштво KС као отмица и изнуда, ми достављамо извештај. Дакле, ми смо доставили извештај о почињеним кривичним делима. У извештају смо написали и мере да би лица требало да буду задржана. Међутим, Тужилаштво KС је донело своју одлуку да они буду пуштени. Одлуку о пуштању је донело Тужилаштво KС", додао је Сућеска.

Припадници Федералне управе полиције јуче су ухапсили три особе које су путем друштвених мрежа објавили да су повезани са нестанком девојчице Данке Илић из Србије.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво