Читај ми!

Додик: Шмит нема ништа са изборним процесом

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да Српска не може да прихвати да живи у условима наметнутих прописа, поручујући да Кристијан Шмит нема ништа са изборним процесом у Босни и Херцеговини.

Коментаришући најаву Високог представника међународне заједнице Кристијана Шмита о могућности наметања Изборног закона БиХ, Милорад Додик је рекао да ако прође то наметање, да Шмит ту неће стати и да ће наметнути и закон о имовини, што је, каже, недопустиво.

"Шмит нема ништа ни са имовином ни са изборним процесом, то је власништво народа који живе у БиХ. Ако кренете на то, онда ми морамо предузети мјере, а ми смо рекли које ћемо мјере предузети", поручио је председник Републике Српске.

Додик је нагласио да би евентуално наметање измена Изборног закона представљало поништење свих изречених вредности до сада.

"Онда је то све лаж. Неко лаже дебело овдје. Или се ради о томе да се неколико дана након одлуке у Бриселу појављује неко ко то све руши. А руши тај који се лажно представља као високи представник, који искључиво слуша америчког амабасадора у БиХ Мајкла Марфија и њих двојица у једној патолошој симбиози покушавају да наметну што веће зло свим народима у БиХ", рекао је Додик.

Истакао је да нигде на свету нема земље у којој би странац или неко страно тело регулисало изборни процес.

"Шмит покушава да оправда своју плату од 25.000 евра и нахрани сујету Марфија", рекао је Додик.

субота, 27. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво