Јутарњи лист: За хрватског државног тужиоца спреман блиндирани "мерцедес" с носачем за митраљез

Није искључено да ће новоизабрани главни државни тужилац Хрватске Иван Турудић, који још није ступио на дужност, бити штићен у рангу председника државе, владе и највиших страних државника.

Јутарњи лист: За хрватског државног тужиоца спреман блиндирани "мерцедес" с носачем за митраљез Јутарњи лист: За хрватског државног тужиоца спреман блиндирани "мерцедес" с носачем за митраљез

За Ивана Турудића, главног државног тужиоца је, пише загребачки Јутарњи лист, већ спремно посебно возило марке "мерцедес" тешко три тоне, које је опремљено носачем за митраљез, има блиндирана стакла и сензор за сузавац.

На Турудићев приватни аутомобил "ауди Q5" пуцано је крајем прошле седмице, а истрага о том догађају још није окончана, како пише Јутарњи. Требало би да буде откривен прави мотив починиоца. Заправо се не зна да ли је један починилац или их је више.

Полиција о овом догађају није изнела више детаља, а премијер Андреј Пленковић и министар унутрашњих послова Давор Божиновић најавили су да ће Турудић имати посебан ниво заштите.

"Сигурно да се разматра, полиција овакве ситуације не препушта случају, али о томе не могу говорити јавно. Ако имате два метка на један циљ, онда се очито ради о намерном пропуцавању", рекао је раније Божиновић.

Стога, пише Јутарњи, није искључено да ће Турудић бити штићена особа у рангу председника државе или владе, као и највиших страних државника.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво