Читај ми!

Још један земљотрес погодио Црну Гору, епицентар код границе са БиХ

Нови земљотрес, јачине 3,6 степени Рихтерове скале погодио је јутрос Црну Гору. Епицентар је на четири километра југозападно од места Чарађе, у општини Никшић, на граници са БиХ. У четвртак ујутру подручје Никшића погодио је земљотрес јачине 5,3 степени Рихтерове скале.

Земљотрес јачине 3,6 степени по Рихтеровој скали погодио је јутрос Црну Гору, саопштио је Сектор за сеизмологију Завода за хидрометеорологију и сеизмологију.

Земљотрес је регистрован у 6 часова и 11 минута, са епицентром на четири километра југозападно од места Чарађе, у општини Никшић, у близини границе са Босном и Херцеговином, и на дубини од 14 километара.

Грађани Босне и Херцеговине сведочили су на Икс (Твитер) профилу Европско-медитеранског сеизмолошког центра (ЕМСЦ) како је "земљотрес трајао кратко, али је био јак".

Потрес се осетио и у Мостару у БиХ, као и у приморским местима у Хрватској. 

У четвртак ујутру Црну Гору погодио је земљотрес јачине 5,3 степена Рихтерове скале, након чега је уследила серија накнадних земљотреса слабије јачине.

Земљотрес се тада осетио и у Србији, у подручју Нове Вароши, Новог Пазара и Пожеге, а материјална штета забележена је и на подручју Голије. 

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво