Читај ми!

Милановић: Бићу кандидат СДП-а за премијера

Хрватски председник Зоран Милановић најавио је да ће бити кандидат Социјалдемократске партије Хрватске за председника Владе на парламентарним изборима, који су заказани за 17. април. Милановић је поручио и да ће након изборне победе, у коју је уверен, одступити са функције председника.

Зоран Милановић, пар сати након што је расписао парламентарне изборе у Хрватској, ненајављено се појавио на конференцији у центру Загреба, где је објавио је да ће уместо председника странке Пеђе Грбина бити кандидат СДП-а за хрватског премијера. 

"У животима свакога од нас, постоји тренуци у којима треба изаћи из зоне комфора, треба престати бити нормало и уобичајено, и тај је час куцнуо на моја врата, наметом становитог (Ивана) Турудића", појаснио је Милановић разлоге своје кандидатуре, додавши да је "дошло време да се коњи седлају".

"Одступићу са дужности након победе"

Милановић се у међувремену обратио грађанима на Фејсбуку и поручио да ће након изборне победе на парламентарним изборима у коју је, каже, уверен, одступити са дужности председника Републике.

"Након изборне победе у коју сам сигуран, одступићу са дужности Председника Републике и уз подршку нове већине у Хрватском сабору преузети одговорност за вођење Владе Републике Хрватске. До преузимања нове дужности, настављам да обнашам своју дужност председника Републике Хрватске у складу са својим уставним обвезама и дужностима", навео је Милановић.

Грбин је, такође, потврдио на конференцији за новинаре да неће бити кандидат СДП-а за председника Владе.

"Допустите да поздравим Зорана Милановића, носитеља СДП-ове листе у првој изборној јединици и ускоро предсједника Владе", изјавио је Грбин.

Милановић је датум парламентарних избора објавио након што је распуштен 10. сазив хрватског парламента. 

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара