Читај ми!

Мандић поручио Ескобару да нико не треба да се меша у унутрашње ствари друге државе

Андрија Мандић рекао је да жели да се специјални изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар, који долази у посету Подгорици, осећа "лепо и угодно", али да не треба да се меша у унутрашње ствари неке државе. Ескобар је уочи посете Црној Гори, изјавио је да су САД забринуте због чињенице да би лидери некадашњег Демократског фронта, могли бити део Владе.

Председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић поручио је специјалном изасланику за Западни Балкан Габријелу Ескобару да је добродошао у Црну Гору, подсетивши да је коалиција "За будућност Црне Горе" потписала споразум и да ће се придржавати свега потписаног.

"Ескобару желим да се осјећа лијепо и угодно, а у Црну Гору је добродошао свако ко жели добро овој земљи. Ипак, то подразумијева и нека правила, а једно од правила јесте да се нико не треба мијешати у унутрашње ствари друге државе. Може да се чује и овај и онај став, а ми вреднујемо све што саопштава Ескобар", казао је Мандић на седници Скупштине.

Поручио је да је Ескобарова данашња изјава садржала враћање тема уназад.

"Као што примјећујем у Ескобаровој изјави, више је то све у функцији дестабилизовања прилика у Црној Гори, него што је све у функцији очувања мира, стабилности и европског пута. Црна Гора не жели да постане једна од савезна држава САД, него чланица ЕУ. Влада функционише и испоручују резултате. Ова земља има свој пут, а наша кућа треба стабилност и мир", закључио је Мандић.

Специјални изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар изјавио је да су САД забринуте због чињенице да би лидери некадашњег Демократског фронта, могли бити део Владе.

Ескобар је на онлајн брифингу са новинарима, уочи посете Подгорици, рекао да су то ипак одлуке које доноси Влада Црне Горе, и да је то њено право.

Казао је да се САД не мешају, али не могу да не примете да су забринути због могућности да они који не деле вредности као остатак владајуће коалиције могу ући у Владу. 

"У више наврата, и јавно и приватно смо рекли да смо забринути и да ове партије нису партнер Сједињених Америчких Држава. Представници ових партија говорили су да ће преиспитати чланство у НАТО, али и да имају намеру да повуку признање Косова што би изазвало додатну нестабилност у региону. Колико видимо, они се нису променили. А кроз неке ствари које ради челник шеф парламента (Андрија Мандић) нисмо видели праву посвећеност евроатлантским интеграцијама. Забринути смо због могућности да они који не деле вредности као остатак коалиције, могу ући у Владу", рекао је Ескобар.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво