Полиграф прошла само двојица кандидата за в. д. директора полиције Црне Горе

Од седам пријављених за привременог шефа полиције детектор лажи нису прошла четворица кандидата, док тестирање код једног није успело због здравственог стања, пишу Вијести.

Свих седам пријављених за привременог шефа полиције јуче су полиграфски тестирани, али четворица нису прошла детектор лажи, док за једног није било могуће утврдити резултате, сазнају подгоричке Вијести.

Саговорници листа тврде да су кандидати одговарали на кључна питања о евентуалним везама са припадницима организованог криминала, али и везама са политиком и политичким партијама.

Полиграф је понуђен кандидатима у јавном позиву и формулару који је дефинисала Влада, када је одлучила да разреши садашњег директора Зорана Брђанина на електронској сједници од 3. марта.

Тамо је наведено да одбијање полиграфа, који није доказ на суду, није елиминаторни услов за пријаву, али су сви кандидати прихватили тестирање.

Влада би данас требало да расправља о избору вршиоца дужности директора Управе полиције, јер је Брђанину данас последњи дан на функцији.

Од седам службеника Управе полиције за в. д. директора у трци су и три актуелна помоћника.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво