Скупштина Црне Горе изгласала да Мандић остаје њен председник

Посланици Скупштине Црне Горе гласали су о иницијативи за разрешење председника парламента Андрије Мандића. За његову смену гласало је 27 посланика, а против су била 44, па Мандић остаје на челу парламента.

Већина посланика у Скупштини Црне Горе гласала је против предлога посланичких клубова ДПС-а, СД-а, ДУЕ и ХГИ да се Андрија Мандић разреши дужности председника парламента.

Гласала су 72 посланика, а један листић био је неважећи. За смену Мандића на гласало је 27 посланика, а против је било 44.

Посланици странака подносилаца иницијативе за смену Мандића и посланика других опозиционих партија у црногорском парламенту у двочасовној расправи једногласни су да лидер Нове српске демократије није достојан позиције председника Скупштине, а главне занерке су истицање заставе друге државе, сусрет у Скупштини са председником Републике Српске Милорадом Додиком током које није била истакнута застава БиХ и тврдња да председник Скупштине има двојно држављанство. Зато и, како тврде, бројних других разлога није ни требало да буде изабран на ту позицију.

 

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво