Читај ми!

"Монструм из Амштетена" за сада остаје на психијатрији, поништена одлука да се пребаци у затвор

Аустријски суд саопштио је да је поништио одлуку нижег суда да 88-годишњи инцестуозни силоватељ Јозеф Фрицл буде пребачен у редовни затвор са затворске психијатријске јединице и вратио предмет том суду да донесе нову одлуку.

Јозеф Фрицл, познат као "монструм из Амштетена", који је сада променио име које није јавно објављено, силовао је своју ћерку и држао је у заточеништву 24 године.

Фрицл је са ћерком сексуалним злостављањем добио седморо деце, а случај је 2008. године привукао пажњу јавности широм света.

Суд у граду Кремс наложио је премештај Фрицла у јануару, али су тужиоци поднели тужбу Вишем покрајинском суду у Бечу у циљу поништења те одлуке.

"За разлику од првостепеног суда, Виши покрајински суд у Бечу је дошао до закључка да чињенице неопходне за условни отпуст још нису у потпуности утврђене", наводи се у саопштењу бечког суда.

Виши суд је навео да је поништио одлуку нижег суда у Кремсу и наложило му да утврди више чињеница пре него што донесе нову одлуку.

Портпарол нижег суда навео је да се одлука очекује у априлу.

Фрицл се у затворској психијатријској јединици налази након што је осуђен 2009. године на доживотну казну затвора због инцеста, силовања, као и убиства новорођенчета непружањем лекарске помоћи. 

Из редовног затвора, Фрицл који пати од деменције, могао би да поднесе захтев да буде у потпуности пуштен из затвора.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво