Читај ми!

Додик: Кришто самовољно потписала декларацију у Тирани

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је председавајућа Савета министара Борјана Кришто на самиту "Украјина југоисточна Европа" у Тирани изнела личне ставове о, како је рекао, "специјалној војној операцији у Украјини", а не званични став БиХ.

Милорад Додик је за Срну рекао да Република Српска није консултована приликом доношења декларације којом је Русија критикована на изузетно оштар начин због сукоба с Украјином.

"Ово је још један пример самовоље политичара из Сарајева који иступају самостално, без обавезних инструкција Председништва БиХ које је једино задужено за спољну политику", рекао је Додик.

Објаснио је да је "БиХ састављена од два ентитета и три конститутивна народа и било какво иступање и представљање БиХ мимо заједничког става представника Републике Српске и ФБиХ на нивоу БиХ представља лични став, па тако и у овом случају потпис Кришто је одраз њеног личног виђења ове ситуације."

"Република Српска од почетка овог сукоба је заступала неутралан став и тако ће и остати, не стављајући се на било чију страну. Из тога произлази да БиХ не може излазити са ставовима за које не постоји консензус", навео је Додик.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво