Самит о Плану раста за Западни Балкан у Тирани; Вучић: Сарадња доноси опипљиву корист за грађане

План раста за Западни Балкан омогућиће нам да додатно користимо ближу сарадњу унутар самог региона и са Европском унијом, каже председник Србије Александар Вучић, који учествује на Регионалном самиту о Плану раста и економског приближавања у Тирани. Србија ће, истиче, формирати тим за План раста, који би требало да донесе "опипљиву корист" за грађане. Успостављање јединственог тржишта, зелени коридори, гранични и административни прелази неке су од тема самита.

Самит о Плану раста за Западни Балкан у Тирани; Вучић: Сарадња доноси опипљиву корист за грађане Самит о Плану раста за Западни Балкан у Тирани; Вучић: Сарадња доноси опипљиву корист за грађане

У Тирани се одржава Регионални самит о Плану раста за Западни Балкан и економског приближавања, на којем учествују лидери Западног Балкана, укључујући председника Србије Александра Вучића.

План раста за Западни Балкан предвиђа финансијску подршку од шест милијарди евра, од којих су две милијарде бесповратни грантови, а четири милијарде повољни кредити које даје ЕУ, а циљ је да се подстакне економски раст региона и убрза социо-економско усклађивање.

Иначе, у Тирани је јуче одржан први Самит Украјина – Jугоисточна Европа, на којем је усвојена декларација подршке Украјини. Председник Вучић је након тога за РТС рекао да је са украјинским колегом Володимиром Зеленским имао најотворенији састанак до сада.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво