Читај ми!

ПЕС: Одавно је приметна намера Милатовића да опструира рад владе и покрета

Покрет Европа сад (ПЕС) саопштио је да је "одавно примјетна намјера Јакова Милатовића да опструира рад 44. Владе Црне Горе и ПЕС-а, што је кулминирало данашњим напуштањем партије".

У саопштењу наводе и да је "добро што је Милатовић схватио да је вријеме да напусти ПЕС, како друштво не би трпјело због личних незадовољстава".

Из покрета који је Милатовић напустио поручили су му и да је "важно због Црне Горе да одржи оно што у оставци казао, а то је да коначно почне радити у интересу грађана умјесто на личној промоцији".

Из ПЕС-а су саопштили да су од преузимања власти, "допринели смањењу тензија у друштву и рјешавању проблема дијалогом са свим политичким и друштвеним актерима".

"Овај дијалог је резултирао избором кључних функција у правосуђу, успјешним пописом, повећањем минималних пензија на 450 еура, као првог корака програма Европа Сад 2", наводи се у саопштењу ПЕС-а.

Из ПЕС-а додају да су "одблокирали процес европских интеграција и да је Црна Гора ближа уласку у ЕУ него икад раније".

"Наставићемо да се залажемо за избор компетентних појединаца на кључне функције, иако разумијемо да то представља новост на политичкој сцени и да се томе противе неке политичке структуре, па чак и појединци који су до скоро били у ПЕС-у. Наставићемо да се боримо за бољи стандард грађана и, упркос свим опструкцијама, повећање њихових зарада и спровођење програма Европа Сад 2 до краја. На крају се надамо да ће због јавног интереса актуелни предсједник смоћи снаге да се издигне изнад личних нетрпељивости и да ће се водити интересима грађана, за разлику од досадашњег поступања, и да неће излазити из својих уставних надлежности", пише у саопштењу.

Истичу и да верују "да је зато добро што је Милатовић схватио да је вријеме да напусти ПЕС, како друштво не би трпјело због личних незадовољстава".

"Ово је начин да се односи поставе на новим основама које ће, надамо се, бити квалитетније. Важно је због Црне Горе да одржи оно што је у Твитер оставци казао, а то је да коначно почне радити у интересу грађана умјесто на личној промоцији", наводи се у саопштењу.

субота, 20. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво