Тамара Вучић посетила породилиште у Бањалуци и донирала инкубатор

Супруга председника Србије Александра Вучића, Тамара Вучић посетила је Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци и уручила донацију - инкубатор Клиници за гинекологију.

Повод за посету Тамаре Вучић је најава председника Србије Александра Вучића да ће у оквиру плана "Србија 2027 - скок у будућност", а у договору са председником Српске Милорадом Додиком, бити реконструисано и модернизовано Породилиште у Бањалуци.

Вучићева је истакла да ће реновирање породилишта бити искорак ка савременом приступу важном делу медицине, као што је порођај и да је то део великог пројекта "Србија 2027 - скок у будућност".

"Постоји ли важније место од места где се рађа нови живот? Захваљујем медицинском особљу које овде вредно ради и увек нађе разлог за осмех и разговор, те начин да разумеју труднице и породиље и воде рачуна о бебама", рекла је Вучићева

Додала је да је инкубатор мали знак пажње који ће допринети спасавању живота.

Директор УКЦ Републике Српске Владо Ђајић захвалио се Тамари Вучић на посети и донацији инкубатора, који ће, како је истакао, значајно допринети бољем лечењу најмлађих пацијената.

Казао је да је бањалучко породилиште тренутно у добром стању, али да је жеља особља да га додатно унапреде. 

"Желимо да побољшамо техничке могућности присуства мужева и чланова породица наших породиља", поручио је Ђајић.

Захвалио се и Србији и председнику Александру Вучићу на, како је истакао, свим донацијама и помоћи здравственом систему Републике Српске.

Тамара Вучић се састала са главним сестрама на одељењу, а посетила је и хоспитални део са породиљама и бебама и обишла Банку хуманог млека.

 

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво