Украдени новац и накит из парохијског дома у Бјеловару, свештеник поручио да се више не осећа сигурно

Парохијски дом Српске православне цркве у Бјеловару је обијен, а из куће у којој са породицом живи свештеник Стефан Максимовић украдени су новац и накит. Парох је објавио да се он и његова породица више не осећају сигурно и добродошло у Бјеловару.

Након што су на православној цркви Свeте Тројице у центру Бјеловара крајем прошле године осванули усташки графити, у суботу су лопови опљачкали парохијски дом у којем живи породица пароха Стефана Максимовића

Парох Стефан, који је у Бјеловар дошао пре две године, на Фејсбуку је са жаљењем констатовао да се поново догодио немио догађај и истакао да се он и његова породица више не осећају ни сигурно ни добродошло у том граду.

"Парохијски дом Српске православне цркве у Бјеловару у којем живи свештеник, отац Стефан Максимовић са својом породицом је у суботу проваљен. Један починилац или више њих су ушли у кућу испревртали наше ствари и узели већу количину новца, као и сав накит нашег детета. Овај немио догађај десио се само два месеца након што је храм узурпиран усташким и нацистичким симболима. Из тих разлога се више у овом граду не осећамо сигурно, нити добродошло, иако смо ми као појединци пружили љубав и гостопримство сваком нашем суграђанину", написао је парох Стефан у име своје породице.

Истакао је да бјеловарска полиција још није решила случај исписивања графита на Храму Свете Тројице у Бјеловару и додао да је обавештена и о најновијем случају. "Извршен је криминалистичку увиђај и овај пут, иако мало оптимистични очекујемо конкретне кораке".

Породица Максимовић је добила пуну подршку од Већа српске националне мањине Града Бјеловара, уз наду да ће институције овога пута одрадити свој посао. 

"Најстроже осуђујемо овај догађај, посебно зато што се догодио породици која је безброј пута показала своју отвореност и наклоност сарадњи с већинским народом те као што наводе, свима су пружили љубав и гостопримство", стоји у објави бјеловарског СНВ.

Бјеловарска полиција потврдила је да је у суботу проваљено у стан пароха и да је из стана однето неколико хиљада евра, злато и сребро, преноси ХРТ.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво