Додик са Лукашенком у Минску

Председници Републике Српске и Белорусије Милорад Додик и Александар Лукашенко су се састали у Минску. Лукашенко је спреман да обезбеди помоћ и подршку РС у више сектора. Додик истиче да је добро што председник Белорусије разуме све процесе и да постоји и "разумевање и по питању санкција које је увео Запад".

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је на састанку са председником Републике Српске Милорадом Додиком у Минску да је Белорусија спремна да обезбеди помоћ и подршку Републици Српској. 

"Поздрављам ваше активности овде. Требало би да знате да ако вама нешто одговора у Белорусији у областима технологије, пољопривреде, индустрије или здравства, ми смо увек спремни да вам помогнемо и да вас подржимо", поручио је Лукашенко.

Додик je истакао да је састанак са белоруским председником био изузетан, као и да је захвалан на подршци коју Минск даје Републици Српској. 

"Разговарали смо о привредној сарадњи и настављамо да сарађујемо. Лукашенко разуме све процесе. Никада нећемо заборавити да је био у Београду 1999. године када је бомбардован наш народ", рекао је Додик.

Навео је да постоји разумевање и по питању санкција које је увео Запад.

Председник Републике Српске се састао и са премијером Белорусије Романом Головченком, а у плану је и разговор са председником белоруске Академије наука.

недеља, 26. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије