Читај ми!

Држављанин Србије ухапшен у Аустрији, црногорска полиција га сумњичи за више кривичних дела

Држављанин Србије ухапшен у Аустрији осумњичен је у Црној Гори за више кривичних дела, међу којима и недозвољено држање оружја и експлозивних материјала. Агенција за националну безбедност Црне Горе наводи да је реч о навијачу "Партизана" и да је његовим хапшењем спречено тешко кривично дело, јер је реч о, како наводе, особи повезаној са организованим криминалним групама.

Агенција за националну безбедност Црне Горе идентификовала је српског држављанина Србије С. Б. (31) из Београда као осумњиченог за кривична дела недозвољено држање и ношење оружја и експлозивних материја и фалсификовање исправе, саопштила је Управа полиције те државе.

У међувремену је осумњичени С. Б. ухапшен у Аустрији и у наредном периоду следи поступање органа за спровођење закона Министарства правде Црне Горе, Србије и Аустрије, наводи Управа полиције.

Претресом стана и других објеката на једној локацији у Никшићу током прошлог месеца пронађено је, како се наводи у саопштењу, ватрено оружје, пиштољ с пригушивачем и муницијом, већи број предмета и трагова, као и лична документа издата од надлежних органа Словеније на име Д. Ј., рођеног 1991. године.

Утврђено је да је извршилац наведених кривичних дела осумњичени С. Б., користио фалсификована документа издата од стране надлежних органа Словеније, током боравка у Никшићу у септембру, када је изнајмио стан у којем је боравио и скривао се.

Управа полиције истиче да је управо у том стану пронађено ватрено оружје с пригушивачем, као и други предмети које је осумњичени користио.

Такође, додаје се да прикупљени подаци указују да се ради о припаднику једне од навијачких група из Београда, односно фракције навијача Партизана "Vandal Boys" и повратнику у вршењу кривичних дела злоупотребе опојних дрога, кривичних дела са елементима насиља, као и особи која је повезана са члановима организованих криминалних група из Београда.

У саопштењу се наводи и да је, према обавештајним подацима, спречено извршење тешког кривичног дела, где се у овој фази предузимају даље мере и радње у циљу идентификације повезаних лица, која су осумњиченом пружала логистичку подршку приликом доласка и боравка на подручју Црне Горе – Никшића.

Службеници Управе полиције Црне Горе поднели су Основном државном тужиоцу у Никшићу кривичну пријаву против С. Б., због сумње да је починио кривична дела недозвољено држање и ношење оружја и експлозивних материја и фалсификовање исправе.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво