Црна Гора изручила сарадника До Квона Јужној Кореји

Црна Гора је Јужној Кореји изручила Хон Чанг Јона, сарадника Хјеонга До Квона, који су ухапшени почетком прошле године са фалсификованим документима на подгоричком аеродрому, преноси РТЦГ. Чанк Јон је изручен по потерници коју је за њега расписао Сеул. Квон је пословни партнер такозваног "краља криптовалута" До Квона.

Према наводима из полиције, које преноси портал РТЦГ, обојица осуде због фалсификованих докумената кажњени са по четири месеца затвора.

"Он је од службеника НЦБ Интерпол Подгорица и Посебне јединице полиције предат надлежним правосудним и полицијским органима Јужне Кореје, ради вођења кривичног поступка због више кривичних дела које се односе на превару у финансијским инвестиционим услугама, улагањима и тржишту капитала за које је запрећена доживотна казна. затвора у Јужној Кореји“, наводе из Управе полиције.

До Квон и Хон Чанг Џон ухапшени су на подгоричком аеродрому 23. марта због фалсификовања путних исправа. Тада су имали код себе лажни пасош Костарике, а приликом претреса, код До Квона пронађене су и лажне путне исправе Кореје и Белгије.

За До Квоном је раније расписана Интерполова потерница због оптужби за међународну превару вредну 40 милијарди долара преко криптовалута.

Због покретања истраге и оптужби да је преварио повериоце, његово извођење траже Јужна Кореја и Сједињене Америчке Државе.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво