Шеф вуковарске полиције потврдио хапшење нападача на двојицу дечака, трага се за још једном особом

Шеф вуковарске полиције Владо Божић потврдио је хапшење нападача на малолетнике у центру Вуковара који се догодио у суботу увече, на православни Бадњи дан, и открио да су они пронађени у једном апартману, али и да је један још у бекству.

Божић је, како преносе хрватски медији, рекао да су осумњичени ухапшени после потраге полиције у апартманима, док се за једним лицем још трага.

"У потрази за особама које се повезују с овим кривичним делом учествовали су сви родови вуковарске полиције. Приведени су у полицијску станицу, где је у току криминалистичко истраживање. За једним се још трага", рекао је Божић.

Додао је да су сви они од раније познати полицији и да су пријављивани за више кривичних дела и прекршаја.

"Поготово с кривичним делима са елементима насиља, између осталог и тучу. Утврђено је да припадају одређеној навијачкој групи", потврдио је Божић", нежелећи да прецизира да је реч о припадницима навијачке групе ФК Динама - Бед Блу Бојса.

Према неким тврдњама, пренели су хрватски медији, реч је управо о припадницима ове навијачке групе међу којима, како кажу, има и оних који су били у грчким затворима због инцидената од прошлог лета у којима је страдао један навијач грчког АЕK.

Божић није желео да открије ни мотив овог напада на групу малолетника, иако је отац једног од претучених дечака рекао да су деца нападнута због тога што су говорили екавицом.

"Мотив овог кривичног дела још увек је предмет криминалистичког истраживања", рекао је кратко Божић.

Двојица малолетника је задобило теже повреде када их је у суботу претукла група хулигана, и они су транспортовани у KБЦ Осијек на даље лечење, а један од њих, према писању медија, има фрактуру лобање.

Представници власти, међу којима је и премијер Андреј Пленковић, осудили су овај монструозни догађај и затражили расветљавање случаја.

Председник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац је рекао да је хрватска Влада мало учинила да спречи оваква дешавања и подсетио на Kолону сећања поводом прошлогодоишњег Дана сећања на вуковарску жртву, коју су предводили припадници ХОС, познати по промовисању усташких симбола.

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара