Читај ми!

Родитељи чија су деца претучена на Бадње вече у Вуковару траже кажњавање одговорних

Родитељи малолетника који су претучени у Вуковару 6. јануара најавили су за суботу протест испред зграде Градске управе у Вуковару. Тврде да су њихова деца претучена до непрепознатљивости, а упутили су и отворено писмо са захтевима за кажњавање одговорних.

У саопштењу родитеља наводи се да су 6. јануара њихова деца претучена до непрепознатљивости.

‘‘Вуковарци, свједоци смо дивљачког напада, који се догодио у Вуковару, 6.1.2023. око 22:30, у којем су претучена наша дјеца, до непрепознатљивости. На мосту, усред нашег града, скупину петнаестогодишњака пресрела је скупина хулигана, који се скривају иза назива навијачи. Прави навијачи неће дјетету нанијети тешке озљеде, фрактуре лубање, лица, повреде очију, хематоме. Прави навијачи ће се оградити од хулигана и насилника“, наводи се у саопштењу родитеља.

Како се додаје, нека деца су завршила у КБЦ-у Осијек, а већина је прегледана у вуковарској болници. Тврде да сви знају ко су нападачи, један је ухваћен одмах на мосту, док је за осталима расписана потерница.

"Вјеројатно су сви мислили да ће и ово проћи испод радара, да ће се помести под тепих. Чињеница је да ова скупина тероризира град већ годинама. Чињеница је да су смјештени у кући у центру града. Чињеница је да сви све знају. И полиција и град и власт и опорба. Само поштени људи не знају тко су они и немају посла с њима. Е сад су се намјерили на криве. Сад је доста!“, наводи се у саопштењу.

Упитали су да ли се сме ћутати када особа од 25 и више година премлати и умлати дете од 15 година и како је могуће да је полиција за 48 сати ухватила само једног нападача.

Апеловали су на полтичаре да не долазе на скуп истакавши да су и власти и опозцији потребни "пробисвети" како би пред било који значајан датум закували (ситуацију), посвађали и раздвојили људе. "Ви их финанцирате и дајете им подршку. Ви их називате 'наши дечки'. Ето, нека то буду и даље ваши дечки", додаје се у саопштењу.

"Нису људи преживјели овај рат да би њихова дјеца ратовала“, наводи се у саопштењу.

Родитељи су објавили седам захтева: хитно и безусловно притварање свих нападача, укључивање државног апарата у овај проблем, забрану окупљања навијача Динама у центру града, чешће полицијске патроле у граду, полицијско поступање према свакој аномалији у граду, рад на превенцији насиља у било којем облику и судске пресуде које ће гарантовати да ће они који су криви бити кажњени, а не осуђени на добротворни рад, а све по пресуди једног судије.

Ухапшеном нападачу (23) на тинејџере одређен је притвор након што га је саслушао истражног суда Жупанијског суда у Вуковару.

Постоји основана сумња да су осумњичени 23-годишњак и још тројица мушкараца, у суботу, 6. јануара око 22.30, код моста у центру Вуковара  задали деци више удараца шакама и ногама у пределу главе и тела наневши им тешке телесне повреде.

недеља, 16. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије