Читај ми!

Почело обележавање Дана Републике Српске

Поводом Дана Републике Српске у Бањалуци су положени венци и одата пошта палим борцима. Полагању венаца присутвовало је руководство РС на челу са председником Милорадом Додиком и српским чланом Председништва БиХ Жељком Цвијановић.

Венце на гробљу Свети Пантелија и споменику борцима НОР-а положили су председник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић, председник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић, као и председник Владе Српске Радован Вишковић.

"Република Српска је показала да је заједница љубави и солидарности. Прославиили смо многе празнике последњих дана у миру, срећи и толеранцији. Полагањем венаца почиње обележавање Дана Републике. Обележавамо га бољи, јачи, стабилнији, институционално сређенији," изјавио је Додик.

Додик је истакао да данас Република Српска показује способност да може да управља и да може да "егзистира у отежаним околностима у којима се води хибридни рат против Српске од стране појединих земаља Запада".

"Дан Републике Српске је празник мира и слободе", поручила је српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић. 

Низом манифестација почело је обележавање 9. јануара – Дана Републике.

Свечана академија биће одржана у Спортској дворани "Борик", а присуствоваће велики број званица из јавног, друштвеног и политичког живота Српске, БиХ, Србије и амбасадори појединих земаља. Након академије биће организован свечани пријем у Административном центру Владе.

Централни догађај у оквиру обележавања Дана Републике српске биће свечани дефиле, који ће бити одржан у уторак на Тргу Крајине у Бањалуци.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се