Читај ми!

Додик: Република Српска ће донети свој изборни закон и вратити надлежност

Председник Српске Милорад Додик је рекао да ће Република Српска креирати нови изборни закон који ће бити у складу са Уставом БиХ и Српске.

Милорад Додик је, након састанка са председницима коалиционих странака и шефовима посланичких клубова у Народној скупштини Републике Српске, рекао да ће новим законом бити предвиђено да изборна комисија Републике Српске спроводи општинске и републичке изборе.

"Српска ће донијети свој изборни закон, који предвиђа уставно позиционирање Српске и који ће предвидјети да изборна комисија Српске проводи општинске и републичке изборе. Вратићемо надлежност која нам припада", поручио је Додик.

Навео је да ће тај закон бити представљен и опозицији у Скупштини, као и да ће у парламент бити упућен по хитном поступку.

Додик је истакао да је "неприхватљиво живети у земљи где неко намеће изборна правила, која иначе договарају политички субјекти".

"Нећемо задирати у избор Предсједништва и посланика за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ. То ће и даље спроводити ЦИК", навео је Додик.

Додик је рекао да је нарушен однос Српске и нивоа власти у БиХ захваљујући Кристијану Шмиту.

"ЦИК БиХ је раније потпуно неуставно преузео одређене ингеренције над провођењем избора, а које припадају Републици Српској. Сматрамо да је питање Изборног закона једно од најважнијих питања и да доношење тог закона мора бити резултат договора унутрашњих политичких фактора", рекао је Додик.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара