Читај ми!

Пленковић сменио министра привреде након текста у Националу

Хрватски премијер Андреј Пленковић сменио је министра привреде Давора Филиповића након избијања нове велике афере у власти, јавља Индекс. Недељник Национал је, како подсећа овај хрватски портал, објавио транскрипт у којем Филиповићев саветник Јурица Ловринчевић, према тврдњама тог недељника, рекетира локалну Мрежу ТВ.  Пленковић је, уз Филиповића, сменио и његовог саветника Ловринчевића. 

Недељник Национал је у данашњем броју објавио да је Јурица Ловринчевић, посебни саветник министра привреде Давора Филиповића, нудио локалној загребачкој телевизији Мрежи ТВ закуп огласног простора у име већег броја државних фирми и институција, наводи Индекс.

Обећане уплате ишле су преко 200.000 евра унутар три месеца, међутим, Ловринчевић је, према писању недељника, заузврат тражио да му се у повратној трансакцији исплати половина новца предвиђеног за куповину огласног простора.

Послове је Ловринчевић договарао с новинаром Мреже ТВ Марином Влаховићем, од којег је тражио да наговори директора телевизије Сашу Енглера да прихвати његову понуду. Због страха од његова утицаја, Енглер је пристао, након чега су огласне кампање кренуле у реализацију, објавио је Национал.

У првим реаговањима из опозиције поручују да је ово показатељ да треба да падне цела Влада, те да је ниво корупције и криминала у Хрватској већи него у време некадашњег премијера Иве Санадера.

Лидер СДП-a Пеђа Грбин поручио је да је Филиповић био Пленковићев лични избор за министра, а показало се да „није само потпуно неспособан већ да је био и савршено станиште за узгој корупције у свом министарству“.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво