Читај ми!

Део Бед блу бојса излази из грчких затвора; Пленковић: Ми смо радили, заједљивци коментарисали

Укинут је истражни притвор за део припадника Бед блу бојса, навијача Динама ухапшених након августовских нереда пред утакмицу њиховог клуба и грчког АЕК-а у Атини, у којима је убијен један грчки навијач. Како ХРТ незванично сазнаје, реч је о 40 припадника Бед блу бојса, од око стотину колико их је у грчким затворима.

Услов за укидање истражног затвора припадницима Бед Блу бојса је јемство у износу од 1.000 до 2.000 евра. Осим тога, биће им и забрањен улазак у Грчку.

Нема још информације о томе до када судови у Грчкој примају уплате и хоће ли данас бити могуће уплатити јемства. Грчки адвокат, који их заступа, рекао је да се пре понедељка не може очекивати њихово пуштање на слободу.

Амбасадор Хрватске у Грчкој је рекао да нико још није затражио конзуларну помоћ, али да ће конзулат и овог викенда бити отворен за хрватске грађане. 

Одлука о осталим молбама за условни отпуст очекује се у току дана.

Укупно је поднето 95 захтева за пуштање из затвора.

Пленковић: Јесам ли био у праву

Хрватски премијер Андреј Пленковић је рекао да је влада све време радила на питању навијача загребачког Динама у грчким затворима за разлику од "заједљиваца" који су само коментарисали.

"Ајмо прво констатирати за ове заједљивце - јесам ли био у праву?", рекао је Пленковић, мислећи на своју најаву о добрим вестима у овом случају.

Одговарајући на питање како је знао што ће се догодити, одбацио је тврдње о мањку међународног утицаја.

"Па можете одабрати три начина. Један, имао сам среће, погодио сам. Два, то је негдје баба Ванга записала. И три, немамо никаквог међународног утјецаја. Сад ви бирајте који је од та три", рекао је Пленковић.

понедељак, 04. март 2024.
16° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво