Читај ми!

Откривена спомен-плоча на месту убиства породице Зец у Загребу; Томашевић: Убице признале злочин и нису одговарале, то је срамота

Поводом тридесет друге годишњице убиства српске породице Зец у Загребу, за шта нико није одговарао, на Сљемену је откривена спомен-плоча и одржана комеморација. Градоначелник Томислав Томашевић поручио је да је то подсетник и мрачна успомена како се такав злочин више никада не би поновио. Председник СДСС-а Милорад Пуповац рекао је да је место злочина коначно обележено.

Градоначелник Загреба Томислав Томашевић изјавио је синоћ на комеморацији, поводом годишњице убиства српске породице Зец, да је трећи пут на том тужном месту као први човек Загреба, на тужан датум када се пре тачно 32 године догодио злочин.

Убице, иако су признале тај злочин, никада за то нису одговарале, подсетио је Томашевић и нагласио да је то срамота.

"Спомен-плоча значи и да споменемо с времена на време како се страшан злочин догодио, како се више никад никоме то не би догодило", поручио је Томашевић.

Председник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац рекао је да је место убиства Александре Зец и њене мајке Марије и оца Михајла коначно са првим знамењем обележено.

"Tо је значајно за град, значајно за земљу, значајно како се треба сећати, како треба завршавати с ратним страхотама и како треба градити мир и толеранцију међу људима", истакао је Пуповац.

У ноћи између 7. и 8. децембра 1991. године, загребачки месар Михајло Зец убијен је на прагу своје куће на Трешњевици.

Његову жену Марију и ћерку Александру убице су одвезле на Сљеме, где су их убили, а тела затрпали.

петак, 23. фебруар 2024.
17° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво