Читај ми!

Објављен снимак напада на аутомобил из Србије код Вуковара, полиција није реаговала

Током обележавања Дана сећања у Вуковару, у суботу 18. новембра, наочиглед полиције догодио се инцидент када су четворица млађих мушкараца изашла из аутомобила вуковарских регистарских ознака и уз повике насрнули рукама и ногама на други аутомобил са српским регистарским ознакама.

Снимак инцидента објавио је портал хрватског недељника Новости, а према речима сведока који је напад снимио, аутомобил са регистарским ознакама Сомбора кретао се у правцу Винковаца из смера Вуковара, на излазу из Нуштра.

Инцидент се догодио иза 10 сати преподне, у исто време када је у Вуковару почињала Колона сећања.

Све се одиграло у присуству полиције, а судећи према снимку, полиција је пустила нападаче да оду без да је са њима обавила разговор или их пријавила.

"Убацили су се испред мене, гестикулацијом су зауставили ауто са српским таблицама. Псовали су, лупали, откинули ретровизор", испричао је очевидац напада за портал Новости.

Он се, казао је, тога дана споро кретао у колони возила. У супротној траци, из смера Винковаца према Вуковару, уочио је "ауди" вуковарских регистрација и два младића који су са задњег седишта вирили до појаса, кроз прозор аутомобила. Нагло су, прича, променили смер и непрописно се убацили у другу траку, ону у којој су били путници из Сомбора.

"Убацили су се испред мене, а иза возила са српским регистарским ознакама. Тад су почели с гестикулацијом, трубљењем и набијањем на то возило, дали су им до знања да стану. Онда сам схватио да нешто није како треба, како због дана који се обележавао тако и српске регистрације. Зато сам из предострожности упалио камеру на мобилном. Тамо се види да су псовали, лупали на ауто и откинули ретровизор. На снимку се види и да један од њих носи црну мајицу с грбом ХОС-а", испричао је сведок који је хтео да остане анониман.

Возач нападнутог аутомобила са српским таблицама након више удараца по аутомобилу, а чини се и покушаја отварања врата, дао је по гасу и одмакао се 50-ак метара од нападача. Питање је да ли би напад био настављен да се сасвим случајно на путу није појавио полицијски комби.

Из полицијског возила је изашао полицајац, али није реаговао према четворици нападача већ је отишао до аута са српским таблицама.

Занимљиво је и то што се у непосредној близини догађаја налазио још један полицијски ауто. Чини се да је из њега дошао други полицајац, али је и он само погледом испратио како се "ауди" окреће преко пуне црте и одлази назад у смеру Вуковара.

Пре него што су се четворица младића вратила у свој ауто, један међу њима, онај у ХОС мајици, масно је опсовао "српску мајку" особама из нападнутог аутомобила.

Возач који је снимио инцидент дао изјаву у полицији

Возач који је снимио инцидент дао је изјаву у полицијској станици у Винковцима, где му је речено да су нападнути студенти из Србије ишли у Босну и Херцеговину.

"У станици су ми такође рекли да су одустали од прогона и приватне тужбе, јер не желе долазити на суд и бити изложени јавности. Исто тако, рекли су ми да су оштећења на њиховом ауту постојала и пре. Не улазим у то, али између редова сам схватио да од тога неће бити ништа и да ће тај записник завршити у фиоци", рекао је очевидац за Новости.

Рекао је и да је полицијски комби био поред, чак и један полицијски ауто, те су два полицајца гледала у то.

"Нападачи су сели у ауто и отишли, а полицајци стоје и гледају. Никоме то ништа није било чудно. Рекао сам полицајцу да је небитно ко сам ја и које су таблице на мом ауту, али дозволити да неко некога тако брутално нападне и да се не реагује на то, заиста је срамно", испричао је сведок овог догађаја.

Додао је да су осим овог напада, младићи из "аудија" угрожавали и све друге на путу као и да су направили неколико саобраћајних прекршаја и због непримерене брзине замало изазвали судар.

"Не знам зашто би се према њима поступало с разумевањем. Они су све нас у тој колони угрожавали, а пуштени су да само тако оду", рекао је очевидац.

Новости су, кажу, упит упутили Полицијској управи вуковарско-сремској о инциденту и њиховом поступању, а одговор ће објавити када добију одговор.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара