Читај ми!

Албанац ухапшен у Будимпешти, сумња се да је реч о балканском нарко-босу

Мађарска полиција ухапсила је 60-годишњег држављанина Албаније због сумње да је са сином предводио криминалну групу која је кријумчарила дрогу у Мађарску.

Антитерористичка јединица мађарске полиције привела је 10. новембра 60-годишњег Албанца осумњиченог да је предводио криминалну групу која је редовно кријумчарила дрогу у Мађарску.

Према наводима из истраге, основано се сумња да је вођа балканске нарко-банде Н.А. (60) са сином предводио злочиначку организацију у којој су учествовали и грађани Мађарске.

Како наводе из полиције, осумњичени су дрогу са Kосова и Метохије и Албаније превозили у Мађарску, предавали мађарским дилерима који су је растурали по земљи, а потом је мађарска држављанка носила новац наркобосу Н. А. који је боравио у Србији.

Углавном се кријумчарио канабис у Мађарску, а једна пошиљка садржала је 10 килограма ове дроге, наводе у полицији.

Вођа ове банде је већ био осуђен у Мађарској на седам година затвора за друга кривична дела, те је био протеран из те земље на осам година. Након одлужења казне прошлог лета је нестао, тражиле су га мађарске власти, а против њега је била расписана и међународна потерница.

Мађарска полиција наводи да је за њим трагала и српска полиција јер се сумњичи да је члан криминалне организације која је преко Србије кријумчарила хероин, кокаин и канабис у Европску унију.

Током сарадње са српском полицијом, мађарске колеге дошле су до сазнања да се Н. А. можда налази у Мађарској.

Због сумње да поседује оружје, ангажована је Антитерористичка јединица мађарске полиције која га је ухапсила 10. новембра у Будимпешти.

Мађарска полиција извршила је претресе на локацијама које су повезане са осумњиченим и запленила имовину за коју се сумња да је релевантна за овај случај.

Осумњичени Албанац је испитан, а суд му је одредио притвор.

понедељак, 26. фебруар 2024.
16° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво