Читај ми!

Сијарто: Пријем нових чланица у ЕУ треба да почне са Западним Балканом, Србија кључна

Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто изјавио је да би пријем нових чланица у Европску унију учинило европски блок јачим, да ЕУ треба да почне са пријемом западног Балкана, а да је Србија кључна земља у региону.

Петер Сијарто је рекао да је Европска комисија правилно утврдила да је Србија направила значајан напредак на путу ка европској интеграцији, пренео је Будапест тајмс.

Сијарто је истакао да нова приступна поглавља са Србијом треба да буду отворена што пре, како би процес могао да буде завршен што брже. Говорећи о Украјини, он је казао да Украјина није испунила услове за статус кандидата за чланицу ЕУ, истичући да крши права мањина.

"Мађарска влада верује да је време за дебату о будућој политици ЕУ према Украјини"

Сијарто је додао да мађарска влада верује да је време за дебату о будућој политици ЕУ према Украјини. С обзиром на рат који је у току, јасно је да се нити слобода медија, нити слобода говора поштују у земљи, а нису одржани ни избори, истакао је мађарски министар.

Сијарто је рекао да је потпуно јасно да Украјина неће бити спремна за чланство у ЕУ док не дође до успостављања мира.

"Украјина ће са собом донети рат у Европску унију, што ми очигледно не желимо, што не можемо да желимо", нагласио је Сијарто.

Он је поздравио одлуку Европске комисије да одобри статус кандидата Грузији, који је требало, како је навео, да добије много раније.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара