Рама и Пленковић од ЕУ траже доношење мера против Београда

Премијери Албаније и Хрватске Еди Рама и Андреј Пленковић осудили су "насиље српских паравојних снага на северу Косова и то што их Београд претвара у хероје", затраживши због тога мере Европске уније и Запада против Србије, пренела је Хрватска радио-телевизија.

Рама, који борави у званичној посети Загребу, рекао је да је "агресија паравојних снага једнако забрињавајућа као и реакција Београда".

"Имамо злочин, убиство полицијског службеника, те прављење оних који су га починили херојима", рекао је Рама, нагласивши да то не сме да буде прихватљиво у Европи, која гаји супротне вредности.

Пленковић је нагласио да ти потези не могу остати без одговора и да одлука Београда о дану жалости готово да подразумева идентификацију с оним што се догодило.

Нагласио је да ће уследити истрага како би се у потпуности утврдило што се догодило, након чега ће посебни изасланик ЕУ за дијалог Приштине и Београда донети предлоге мера.

Пленковић је нагласио да је сигуран да ће мере бити донете, а Рама је позвао да се оне примене без губљења времена, јер одлука Београда о дану жалости не оставља простора за другачије интерпретације.

среда, 06. децембар 2023.
1° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара