Кнежевић: Абазовићева влада да не хапси Србе и Црногорце расељене са КиМ

Председник Демократске народне партије (ДНП) и један од лидера коалиције За будућност Црне Горе Милан Кнежевић позвао је техничку владу Дритана Абазовића да не учествује у хапшењу Срба и Црногораца расељених са Косова и Метохије, јер ће то, како је навео, додатно дестабилизовати лоше политичке прилике у Црној Гори.

Милан Кнежевић је подсетио да је у протеклих седам дана, на основу захтева Приштине, дошло до хапшења двојице Срба расељених у Црној Гори због наводних ратних злочина, после две и по деценије.

"Овакав терор над српским народом који се покушава проширити и на Црну Гору сигурно да нећемо толерисати, посебно што је наша држава постала уточиште за најокорелије криминалце широм света који своју слободу плаћају корумпирајући надлежне институције", рекао је Кнежевић, пренео је портал подгоричког Дана.

Кнежевић је позвао све расељене Србе и Црногорце који се налазе у Црној Гори да се јаве како би им била пружена свака врста помоћи и заштите.

Црногорска полиција саопштила је 25. септембра да је ухапсила држављанина Србије М. В. (61) због сумње да је током 1999. године починио ратни злочин против цивилног становништва на Косову и Метохији.

Саопштено је да је реч о држављанину Србије који је ухапшен по потерници Интерпола и Унмика, која је за њим расписана ради присуства суђењу.

Ухапшени М. В. је осумњичен да је 1999. године у Пећи, на Косову, починио ратни злочин против цивилног становништва, прецизирано је у полицијском саопштењу.

Истражни судија Вишег суда у Бијелом Пољу је српском држављанину одредио екстрадициони притвор.

среда, 06. децембар 2023.
1° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара