Читај ми!

Додик једногласно реизабран за председника СНСД-а

Милорад Додик једногласно је реизабран за председника Савеза независних социјалдемократа (СНСД) на седмом Сабору странке у Добоју. Додика је подржало 937 делегата који учествују у раду Сабора и бирају председника странке. Сабору присустовали Милош Вучевић и Ивица Дачић.

Милорад Додик је захвалио свим делегатима који су му пружили подршку, уз поруку да су му дали снагу да се и даље бори за Републику Српску. Истакао је да појединци желе да смање снагу СНСД-а, као и да таквим особама поручују да је он ту да се бори за стабилност и мир.

"Боримо се за слободу српског народа. Устав БиХ говори о праву народа који живе у њој и ми се залажемо за то", рекао је Додик у обраћању пред Сабором СНСД-а након што је завршено гласање.

Он је поновио да је БиХ наметнута и присилна заједница, као и да ће се у неком будућем периоду можда створити могућност предлагања споразума о мирном разлазу између Републике Српске и Федерације БиХ.

Додик је рекао да СНСД остаје посвећен партнерству са Србијом, Русијом и другим пријатељским земљама, те са коалиционим партнерима у Српској. Он је нагласио да поштује друге народе, али да не подржава мајоризацију и да је потребна присутност свести свих народа.

Сабор СНСД-а изабрао је и нови Главни одбор странке који броји 410 чланова.

На Сабору је једногласно усвојен и Статут странке који садржи одређене новине када је реч о организацији и јачању поверења чланства у странку и њена опредељења.

Сабору СНСД-а у Добоју присуствовало је више од 2.000 гостију, симпатизера странке и других високих званица из Српске, Србије, Црне Горе, БиХ, Русије, Мађарске, Румуније.

Председник СНС-а Милош Вучевић упутио је апел за солидарност и слогу у сложеним околностима по мале народе и изазовима на овом подручју, као и на Балкану, свету, указавши на потребу доношења мудрих одлука у периоду када су актуелни дупли аршини у примени међународног права над малим народима.

Председник СПС-а Ивица Дачић поручио је на седмом Сабору СНСД-а да Србија и његова партија чврсто стоје иза Републике Српске и њеног председника Милорада Додика и нагласио да Српска никоме није поклоњена и да је настала на борби српског народа и жртвама које је поднела.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије