Читај ми!

СИПА тражи податке о Шмиту, преласку границе и оружју његовог обезбеђења

Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА) затражила је од Граничне полиције БиХ податке о начину преласка границе Кристијана Шмита и податке о оружју које носе припадници његовог обезбеђења, пише сарајевски портал Кликс позивајући се на своја сазнања.

Српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић (СНСД) и министар сигурности БиХ Ненад Нешић (ДНС) захтевали су раније од СИПА, Граничне полиције, ДКПТ-а и Министарства спољних послова информације о статусу Шмита и чланова његовог обезбеђења, као и детаље о оружју које носе док су на дужности у БиХ, подсећа Кликс.

Нешић је јуче изјавио да очекује да најкасније у року од десет дана добије све релевантне информације од надлежних полицијских и других органа о боравку Шмита и његове пратње у БиХ.

"Након извештаја свих релевантних институција очекујем да ће се у причу укључити и Тужилаштво БиХ, како би се потпуно разјаснило има ли Кристијан Шмит легитимитет и легалитет за боравак у БиХ и да ли његова пратња има законско упориште за поседовање оружја на простору БиХ", казао је Нешић.

Из СИПА је раније потврђено да се врше одређене провере Шмита, али без изношења више детаља.

Кристијан Шмит у Републици Српској није признат јер његов мандат није потврђен у Савету безбедности УН, како је то предвиђено Дејтонским мировним споразумом.

петак, 08. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара