Читај ми!

Удружење стечајних управника у Босни и Херцеговини отишло у стечај

Удружење стечајних управника у Босни и Херцеговини отишло је у стечај пошто се појавило на листи пореских дужника у Федерацији БиХ на којој се налази скоро 5.000 организација.

Рачун Удружења стечајних управника се почетком месеца појавио на списку блокираних рачуна Централне банке Босне и Херцеговине, преноси сарајевски портал Кликс.

Председник Одбора за економску и финансијску политику Представничког дома Парламента Федерације БиХ Адмир Чавалић је за Кликс рекао да је Удружење стечајних управника само један од бројних дужника који су у процесу ликвидације или стечаја, а на отплату тог дуга вероватно се не може рачунати у будућности.

"Можемо приметити да се позиција порезних обвезника са великим дугом углавном не мења, што доводи до закључка да је потребно да Влада Федерације БиХ и Порезна управа пронађу адекватан модел отплате дуга, са нагласком на одржавање даљнег пословања датих субјеката. Одбор за економску и финансијску политику при федералном парламенту ће свакако узети учешће у изради датог модела", рекао је Чавалић.

Истакао је да значајан број великих дуговања долази из јавног сектора – десет највећих дужника, као и да је кључно питање како је настао толики дуг.

"Претпоставка је да је у ранијим периодима политика условила настанак, али и толеранцију спрам дуговања. Наравно, немамо систем одговорности који би евентуално санкционисао оне који су били укључени у такве активности", објаснио је Чавалић.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара