Читај ми!

Недостаје део оружја из судског депоа у Подгорици

Недостаје одређена количина оружја из депоа Вишег суда у Подгорици, утврђено је досадашњим пописом, каже судија Весна Ковачевић. Истиче и да депо суда није покривен камерама, а да је тунел саниран.

Досадашњим пописом предмета у депоу Вишег суда у Подгорици утврђено је да недостаје одређена количина оружја, те да се ради о предметима који су већином правоснажно окончани, док је мали број оних предмета који су у раду, наводи судија Вишег суда Весна Ковачевић.

Објаснила је да је камерама покривен део од улазних врата до депоа, али да камера у депоу нема.

"Снимци које смо имали су изузети", додала је Ковачевићева.

Указала је и да се просторије депоа проверавају свакодневно, те да је последња провера обављена прошлог петка од стране архивара, а да је обијање откривено у понедељак.

"Просторије се провјеравају свакодневно од стране архивара који је запослен у депоу, а што се тиче обезбјеђења, тај дио комплетан од улазних врата па до врата депоа покривен је камерама, тако да имамо техничко обезбјеђење. Осим тога, врата су посебно заштићена са решеткама", навела је Ковачевићева и додала да је обијање откривено када је архивар у понедељак дошао на посао.

Појашњава да је рупа у зиду откривена приликом ванредног пописа, те да је отвор данас саниран.

"Када је архивар у понедјељак ујутро примијетио да су врата једна гдје стоји оружје на неки начин одшкринута, па када је ушао и видио да неки пакети не стоје на мјестима гдје то уобичајено, па када је је обишао друге просторије и видио одређене количине оружја – он је све то пријавио надлежним органима", рекла је Ковачевићева.

Додаје да је након тога извршен увиђај.

"Посије тога вршен је ванредни попис комплетног оружја које је било ту и за које се највише сумњало да ли недостаје, и у том моменту раднице су примијетиле отвор. Отвор је данас саниран", нагласила је суткиња.

Рекла је и да су изузети су сви снимци из Вишег суда, док ће коначни резултати пописа потрајати због велике количине предмета који се налазе у депоу Вишег суда.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара