Читај ми!

Вишковић: Шмит да прибави папире или да се врати у своју земљу

Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић позвао је Кристијана Шмита да обезбеди папире за обављање посла у БиХ или да се врати у своју земљу.

Вишковић је рекао да је крајње време да се одговара за своје поступке.

"У медијима чак изговарам његово име и презиме, као појединац он ме у суштини не занима. Ако је дејтонским уставом предвиђено да високи представник у БиХ треба да има потврду у Савету безбедности УН, а "господин дотични" то нема, онда он не може бити легалан и као такав није признат у Републици Српској", рекао је Вишковић, говорећи о најављеној уредби којом ће Шмиту бити забрањен улазак у Републику Српску.

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је у среду да се припрема уредбу о хапшењу и депортацији високог представника Кристијана Шмита из Републике Српске.

Навео је да нема ништа ни против њега ни против земље из које долази, нагласивши да би то исто учинили и да долази из Руске Федерације или из било које земље ЕУ.

"Мораш имати валидна документа да би радио посао за који се представљаш. Оно што данас имамо, поготово доношење и наметање закона, доводи нас у позицију да неко ко је дошао туристички у БиХ каже 'ја данас овде одлучујем, ја се питам и доносим законе", навео је Вишковић.

Вишковић је поставио питање шта ће онда уопште избори у БиХ, скупштине, премијери, министри и власт уопште.

"Имате онда тог човека па нека он онда преузме бригу за БиХ, нека се брине за плате пензије и друга давања. Не, он ради по принципу 'ја ћу бирати оно што мени одговара, а ви се бавите оним чиме се ја у животу не бих бавио", закључио је Вишковић.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво