Читај ми!

Милановић: Навијачи Динама су као ратни заробљеници – скупићемо ми сто Грка, па се мењати

Председник Хрватске Зоран Милановић рекао је да се иза случаја Динамових навијача, који су две недеље притворени у грчким затворима, крије политичка фарса и да влада Хрватске ту не може много да учини. "Они су тамо ратни заробљеници, онда нек их третирају према правилима ратног права па ћемо замијенити људе, скупит ћемо ми сто Грка, без везе, зато што су бацали папириће", рекао је Милановић.

На питање новинара да ли је задовољан ангажманом извршне власти око хрватских држављана који су у затвору у Грчкој, хрватски председник Зоран Милановић је рекао да Влади није једноставно, као и да је самом премијеру Андреју Пленковићу ситуација сумњива.

"Ово је политичка фарса у којој влада мора створити дојам да је учинила све што евентуално може, а не може пуно", тврди Милановић.

Истиче да су хрватски навијачи у Грчкој третирани као ратни заробљеници и да се "према њима врши колективна казна".

"Они су тамо ратни заробљеници, онда нек их третирају према правилима ратног права па ћемо замијенити људе, скупит ћемо ми сто Грка, без везе, зато што су бацали папириће. Знам да ће нетко рећи – погинуо је човјек. Да, грозно, али нису ишли тамо с намјером да га убију. Нити су имали наоружање, јер не би прошли границу. То је цијели низ баријера здравог разума који јасно указује да се ради о политичкој свињарији. Ок, нека то преведу на грчки", рекао је.

"У почетку пазиш што говориш да људима не нашкодиш, али већ су им нашкодили", додао је Милановић.

понедељак, 03. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије