Читај ми!

Због пожара евакуисано још пет села на североисточној граници Грчке са Турском

Грчке власти евакуисале су још пет села у близини североисточне границе са Турском, где је велики пожар током викенда већ уништио неколико кућа. У шумском пожару у близини града Александрополиса, где је јуче евакуисано осам села, нико од ватрогасаца и житеља није задобио озбиљније повреде.

Снажан ветар погодовао је ширењу пожара, а Цивилна заштита је издала упозорење у понедељак на екстремну опасност од пожара у региону око главног града Атине и другим деловима јужне Грчке.

Око 200 ватрогасаца, уз помоћ 16 авиона који су бацали воду, добровољаца и полиције, борило се са пожаром у близини Александрополиса. Локалне власти су саопштиле да је око шест кућа и помоћних зграда тешко оштећено у два евакуисана села, као и црква.

Делови главног ауто-пута затворени су већ други дан јер је дим смањио видљивост, док је становницима Александрополиса саветовано да држе прозоре затвореним.

Грчки министар цивилне заштите Василис Кикилијас изјавио је да ватрогасци, полиција, војно особље и добровољци воде интензивну битку у области Александрополиса и позвао на екстремну будност широм земље у понедељак.

"Неће бити дозвољен рад на отвореном који би могао да изазове пожар", рекао је он и истакао да сви морају да заштите своју земљу.

Грчку сваког лета погађају разорни пожари, за које званичници кажу да се погоршавају због климатских промена.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара