Читај ми!

Ухапшен бивши директор црногорске полиције Веселин Вељовић

Бивши директор Управе полиције Веселин Вељовић ухапшен је по налогу Специјалног државног тужилаштва, сазнаје портал РТЦГ. Вељовић је приведен на саслушање у Специјално полицијско одељење (СПО) које је спровело хапшење.

Хапшење Вељовића у вези је са предметом који се односи на кријумчарење цигарета, незванично сазнаје РТЦГ. Осим Вељовића ухапшен је и Мујо Никочевић из Подгорице.

"Специјално полицијско одјељење је, по налогу Специјалног државног тужиластва, данас лишило слободе В. В. и М. Н., и против њих али и против А. М. и Н. М., који се траже, поднијело кривичну пријаву због основа сумње да су учинили кривична дјела стварање криминалне организације, злоупотреба службеног положаја и кријумчарење", рекао је црногорски државни тужилац и портпарол Вукас Радоњић.

Специјално полицијско одељење, по наредби суда, а по захтеву Специјалног државног тужилаштва, и у сарадњи са Европолом, претресло је станове и друге просторије више лица у Подгорици, Никшићу, Жабљаку и Мојковцу, преноси РТЦГ.

Како је раније рекао Радоњић, претрес је обављен због сумње да су учињена кривична дела стварање криминалне организације, злоупотреба службеног положаја и кријумчарење.

Абазовић: Рука правде коначно стигла и до Вељовића

Председник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић упутио је честитке надлежнима и поводом хапшења некадашњег директора Управе полиције Црне Горе поручио, да је "рука правде коначно стигла и до Веселина Вељовића".

"Честитам на акцији СДТ и СПО, на челу са господином Предрагом Шуковићем и свим службеницима сектора безбедности који дају допринос да се Црна Гора ослободи од организованог криминала. Идемо даље, чека нас још пуно посла", навео је Абазовић.

Вељовић је до 20. маја радио као саветник за безбедност и одбрану бившег председника Црне Горе Мила Ђукановића.

Функцију директора Управе полиције обављао је у два мандата, од 2007. до 2011. године, па затим од 2018. до 2020. године.

Између два директорска мандата био је саветник тадашњег председника Црне Горе Филипа Вујановића за област безбедности и одбране, а у време Владе Мила Ђукановића од 2014. године и секретар Већа за националну безбедност.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара