Читај ми!

Четворо страдалих у невремену Хрватској, жена погинула на подручју Брчког а мушкарац на Бледу

Три особе су погинуле у незапамћеном невремену у Хрватској, а живот је изгубио и један ватрогасац током санирања штете. Страдала је и жена на подручју дистрикта Брчко, а на Бледу један страни држављанин . Око 90 људи заробљено је у колиби у Крми у Јулијским Алпима у Горењској у Словенији. Више људи повређено је у Републици Српској. Бањалучки аеродром је због оштећења крова затворен за саобраћај. Снажно невреме захватило је и Сарајево.

Незапамћено невреме погодило је Хрватску, у Загребу су погинуле две особе, а једна код Нове Градишке. Десетине људи је повређено, од којих многи и теже, преноси ХРТ.

Један припадник Добровољног ватрогасног друштва преминуо је током санације последица невремена које је погодило Вуковарско-сремску жупанију, преноси Индекс.

Грађани Загреба упозорени су да због безбедности избегавају посете парковима док се не санирају опасна, нагнута стабла и гране.

Градоначелник Загреба Томислав Томашевић апеловао је на грађане да хитне службе позивају само ако им прети непосредна опасност од нове штете. 

Рекао је да су хитне службе и даље закрчене и да су од почетка невремена синоћ примиле 11.000 позива.

Навео је и да је срушено више од 1.000 стабала и позвао суграђане да више користе јавни превоз него аутомобиле.

Олуја је најпре захватила западне крајеве, прошла кроз Загреб, а потом се премештала према истоку Хрватске.

Погинула жена на подручју Брчког

Једна жена погинула је на подручју дистрикта Брчко, док је више од 20 особа затражило лекарску помоћ, након што је то подручје погодило јако невреме праћено снажним ветром, кишом и градом.

Лекарску помоћ због повреда затражило је више од десет особа на подручју Бијељине где је више од 5.000 домаћинстава остало без електричне енергије.

Бањалучки аеродром је због оштећења крова затворен за саобраћај.

Олуја је захватила Козарску Дубицу, регију Кнежпоља, Костајницу Добој, Модричу и Теслић, а у Броду је ветар скидао цреп с кровова, обарао дрвеће и ломио гране.

У Шамцу је проглашено стање елементарне непогоде.

Снажно невреме, рано јутрос, захватило и је и главни град БиХ, Сарајево, преноси Кликс.

Мушкарац погинуо на Бледу, око 90 људи заробљено у колиби у Крми

На Бледу у Словенији погинуо је страни држављанин (32) када је дрво пало на њега, док је друга, старија особа, која се у том тренутку налазила са жртвом тешко повређена и пребачена хеликоптером у најближу здравствену установу, преноси ТВ Словенија.

Око 90 људи заробљено је у колиби у Крми у Јулијским Алпима у Горењској у Словенији, а међу њима је 35 слепих и слабовидих особа и њихових пратилаца, због тога што је услед невремена много дрвећа пало на пут, рекао је командир Цивилне заштите Сречко Шестан за ТВ Словенија.

У међувремену, Горски савез спасавања Словеније саопштио је да су спасиоци успели да се пробију кроз оборено дрвеће и да су планинарима, који су остали заробљени у Ковинарској кочи, однели храну и друге потрепштине да би лакше преноћили, објавила је Н1 Словенија.

У Мозиру, у кампу Форест Цампинг, гром је ударио у земљу у близини шатора у којима су боравиле стране породице, а две особе су превезене у Општу болницу Цеље, у стању шока и са лакшим повредама.

На неколико путева широм Словеније отежан је саобраћај због обореног дрвећа. Затворени су и путеви Велење - Ползела, Мојстрана - Радовна - Горје и локални пут Церкљанска Добрава - Врховље - Туњишка Млака, док ће државни пут Церкно - Новаки бити затворен неколико дана.

понедељак, 10. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије