Читај ми!

Пуповац: Венац у кеси за смеће на Теслином споменику у Загребу, добро знамо шта се хтело поручити

Непозната особа је на споменик Николи Тесли у центру Загреба током ноћи ставила кесу за смеће у којој се налазио венац постављен јуче поводом рођендана научника, саопштио је председник Српског народног вијећа у Хрватској Милорад Пуповац.

Милорад Пуповац се у саопштењу најпре осврнуо на јутрошње писање и фотографије који су објављени на више портала у Хрватској о томе да је неко на споменик Николе Тесле у центру Загреба уместо цвећа поводом јучерашњег Теслиног рођендана, по свој прилици током ноћи поставио врећу са смећем.

"Гледајући те вијести у први смо мах и сами повјеровали да је ријеч о томе, те се око поднева упутили да видимо да ли је смеће нетко у међувремену макнуо. Кад смо дошли до споменика видјели смо да врећа за смеће није макнута и да се у њој заправо налази вијенац са цвијећем који је нетко ставио у њу", каже Пуповац.

Венац који је стављен у врећу за смеће, објашњава Пуповац, заправо је венац који су јуче око 12.30 положили представници Српског народног вијећа, СКД Просвјете, СДСС-а и Српског демократског форума, двојица посланика у Хрватском сабору и један одборник у Скупштини Града Загреба.

"Добро знамо што се хтјело поручити нама и о нама"

Можда ће се, додаје Пуповац, неком чинити да је тиме штета или срамота мања, а некоме да није реч ни о штети ни о срамоти, већ о успешном перформансу.

"Како год било, ми веома добро знамо што се са стављањем вијенца СНВ-а и других српских организација у комуналну врећу за смеће хтјело поручити нама и о нама. Тај биљег знања предуго и пресвакодневно носимо. Истина, можда га нисмо очекивали ни на Теслин рођендан, ни у Теслином крилу, ни на крижању Масарикове, Прерадовићеве и Теслине", закључио је Пуповац.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара