Читај ми!

Додик поднео кривичне пријаве против Шмита и директора Службеног листа БиХ

Председник Републике Српске Милорад Додик саопштио је да је поднео кривичну пријаву против високог представника у БиХ Kристијана Шмита, кога Република Српска не признаје, јер се, како наводи Додик, већ дуже време неовлашћено бави пословима високог представника.

Додик је на Твитеру истакао да је поднео кривичну пријаву и против директора "Службеног листа БиХ" Драгана Прусине јер је, како је навео, омогућио објављивање одлука "такозваног високог представника" у том листу.

"Против Шмита кривичну пријаву сам поднио Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци јер се већ дуже вријеме неовлаштено бави пословима високог представника, за шта нема одлуку Савета безбедности УН", навео је Додик.

Навео је да се Шмит "у намјери да се Републици Српској нанесе штета, лажно представља као службено лице, знајући да није именован у складу с Анексом 10 Дејтонског мировног споразума".

Додик је рекао да је Шмит тиме починио кривична дела неовлашћено бављење одређеним занимањем и лажно представљање по члановима 310 и 313 Kривичног законика Републике Српске.

Додао је да је Тужилаштву БиХ поднео кривичну пријаву против Драгана Прусине јер је, како је навео, "као директор Службеног листа БиХ, свесно кршећи закон, својим утицајем, поступањем и одлукама омогућио објављивање одлука такозваног високог представника у Службеном листу БиХ, услед чега је настала тежа повреда права Републике Српске".

"Прусина је тиме починио кривична дела злоупотреба положаја и несавјестан рад у служби по члановима 220 и 224 Kривичног закона БиХ", навео је Додик.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво