Читај ми!

Парламент Српске усвојио Резолуцију о заштити Срба на КиМ

Народна скупштина Републике Српске усвојила је Резолуцију о заштити Срба на Косову и Метохији и о територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије. За Резолуцију, коју је предложио председник Народне скупштине Ненад Стевандић, гласало је 65 посланика.

Усвојени су и закључци у вези са Резолуцијом, које су предложили клубови посланика СНСД-а, Социјалистичке партије, ДЕМОС-а, Уједињене Српске, НПС-а и Посланичке групе СПС-а и ДНС-а.

Закључцима се тражи од свих представника Републике Српске у институцијама БиХ да иницирају поступке доношења одлука којима ће се осудити кршење људских права и слобода и наставак етничког чишћења Косова и Метохије од стране косовских Албанаца и њихових власти.

Државе чланице Уједињених нација, Савета Европе и Европске уније, које су признале самопроглашену независност Косова и Метохије, позивају се да преиспитају своје одлуке о признању и да их пониште.

Закључци ће бити упућени Генералној скупштини и Савету безедности Уједињених нација, Парламентарној скупштини Савета Европе, Европском парламенту, парламентима бивших држава СФРЈ и представницима Републике Српске у институцијама БиХ, пренела је РТРС.

Усвојен је и Закључак Клуба посланика СДС-а у којем се наводи да Народна скупштина захтева од највиших представника САД, Велике Британије, Немачке, Француске и Италије, укључујући врховног команданта КФОР-а и шефа Мисије УН на КиМ да неодложно покажу јасну демонстрацију порука Албанцима на КиМ и њиховој заједници да је сваки облик репресије у потуности неприхватљив.

Народна скупштина усвојили је једногласно Нацрт закона о очувању културног и историјског наслеђа Светог манастира Хиландар на предлог председника Републике Српске Милорада Додика. 

среда, 19. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије